TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Vasa 1628 /DORIS/ 1:78

Moderator: Fito

DORIS | --
Name: Doris

Re: Vasa 1628 /DORIS/ 1:78

Postby DORIS » 10 Apr 2012 13:15

Věřím, že to v pohodě zvládne, zatím to vypadá moc dobře.
Doris

Laco | --
Name: Ladislav

Postby Laco » 25 Apr 2012 14:04

Milí priatelia, slová povzbudenia vždy padnú dobre, ale hlavným pohonom je vaša práca. Musím ale dodať, že nie je iba pohonom, ale aj inšpiráciou a poučením, ďakujem. Napriek chronickému nedostatku času som sa opäť máličko posunul. Doplnil pozdĺžne väzy a upravil trup pod čiarou ponoru. To isté ma čaká na začistení delových otvorov, ako aj boku lode. Aby som veľa nehovoril, "toť" obrázky.
Laco - BaJ

orech | 54
Name: Tomáš

Postby orech » 26 Apr 2012 07:34

Krása. Těším se další postup. S tou povrchovkou bych asi zkusil ty fólie. Doris to má super zmáknuté, věřím, že Ti určitě poradí.
Semper Fidelis
Hotovo : T-34/76 /Halinski/ 1:25
Na stole : Napoleonics 1807

DORIS | --
Name: Doris

Postby DORIS » 26 Apr 2012 08:18

Je to opravdu pěkné, tvar trupu se Ti povedl náramně. Mne tato fáze stavby vždy připomíná jednu pohádku - jak se z malého "ošklivého" káčátka stala krásná labuť. :girl:
Už se těším na povrchovku, to teprve dostane šmrnc. Pokud budeš chtít použít fólie, klidně se ptej, ráda poradím a i Jano100 umí s fóliemi parádní kousky. Já se na tuhle práci vrhnu zhruba do měsíce a podrobně vše zdokumentuji. :)
Doris

Laco | --

Postby Laco » 03 May 2012 08:53

Ďakujem za podporu dobrým slovom i radou. Dobré počasie i začiatok "leteckej" sezóny ma častejšie vyháňa von na letisko, ale večery sa snažím venovať "Vase". Trochu som začistil boky delových palúb, pripravil niekoľko šablón na zvýšené boky lode, ktoré z vnútornej strany obsahujú množstvo detailov. Okrem toho vyskúšal som si technológiu lamelovania na čelenovej čnelke. Ako som spomínal, nemám veľmi kvalitný kartón, preto musím povrch upravovať polepom z výkresu. Všetko samozrejme pod rovným zaťažením tak, ako sa to popisuje v mnohých vystrihovačkách. Po dokonalom preschnutí nasleduje prebrúsenie hrán jemným brusným papierom. celkom sa mi to pozdáva. Chystám polep hlavnej paluby "Dorisovej" metódou. Po jej dobrých radách som nabral odvahu, sám som zvedavý na výsledok.
Laco - BaJ

Laco | --

Postby Laco » 15 Jun 2012 09:40

Na "Vase" som veľa nepopracoval, odskočil som si trochu. Niekoľko rokov som mal v šuflíku načatý trup na "Takao", tak sa stalo, že po sérii veľmi pekných prác križníkov na tomto fóre som jednoducho musel. Na "Vasu" som vyrobil bočnice hlavnej paluby, ako aj "deck" s polepom fóliou. Na spomínanom "Takao" som začal súbežne pracovať na nádstavbách, zatiaľ veľmi nahrubo. Tu som mal tiež malinký problém s verziou. Mám podklady na verziu 1939 a 1945. Najprv som začal 1939, ale po dôkladnejšej prehliadke 1945, som sa rozhodol pre túto verziu, je tam toho na palubách viac. Mierka 1 : 400 asi nepotrebuje komentár. Neskôr určite urobím osobitné vlákno, lebo sem určite nepatrí.

Laco - BaJ

Laco | --

Postby Laco » 06 May 2025 09:06

Srdečný pozdrav ! Po nejakom čase som opäť oprášil projekt VASA. Vyrobil som čnelku i "balkóny" na zadnú časť lode a chystám sa na povrchovku. V HIS so dal vypáliť paluby. Dokonca oni majú i spočítane drievka, polohy spojov, tvary a ostatné drobnosti palúb, tak to neobjednaj. Jedným vrzom so dal vyrezať i paluby na "Graf Spee" v mierke 1 : 600. Začal som skúšať plastiky, no ...

Laco - BaJ

tujano | --

Postby tujano » 07 May 2025 09:22

No, človeče, to ťa ešte čaká práce. Ale trup vyzerá lahodne. Krása. Tak do toho....

Jano 100 | 56
Pán plachetníc
Name: Jano

Postby Jano 100 » 07 May 2025 20:05

Laco, super, že si sa pohol. Vyzerá to výborne, nech ti chuť do práce vydrží.
Držím palce.

Jano
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe

Laco | --

Postby Laco » 13 May 2025 08:54

Ďakujem za ohlasy povzbudenia. Začal som trochu experimentovať v mnou doposiaľ nepoznanej oblasti. Na tejto lodi je tiež hromada skulptúr, na ktorých zhotovenie hľadám technológiu. Doris a Jano sú moji učitelia. Zatiaľ skúšam sa tomu aspoň priblížiť. Použil som tri druhy materiálov, ale nie každý sa hodí. Jeden schne veľmi rýchlo, druhý treba piecť a tretí je lepkavý. Na internete som našiel 3D, ale neviem či súbor bude použiteľný na 3D tlač. Paluby mám doma, tak uvidím ako to pôjde. Pre predstavu prikladám aj obrázok.

Laco - BaJ

Return to “Námorná technika // Watercrafts”