drzim palce, nech sa dari TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
PTS Plávajúci pásový transportér /Modelik/ 1:25
Moderator: Oliver
Re: PTS Plávajúci pásový transportér /Modelik/ 1:25
pekna "krava"
drzim palce, nech sa dari
drzim palce, nech sa darižasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
- juraj_ziacik | 43
- Name: Gergej
Ja sa chcem spytať na ten Tamyacky tmel.....že či tam drží, či sa nelúpe a neodpadáva, cena a dostupnosť.......
Hey Hou, Let´s Go!
Nazdar. Takže po nalepení vrchného dielu 13, prišli na rad bočné diely hornej časti, 14L a 14P.
Tie dve vnútorné rebrá si nevšímajte, sú len pomocné na spevnenie a udržanie kolmosti. Sú to nepodarky, neskôr odstránim.

Tie dve vnútorné rebrá si nevšímajte, sú len pomocné na spevnenie a udržanie kolmosti. Sú to nepodarky, neskôr odstránim.
Modelujeme pre radosť.
S pozdravom
Steve
S pozdravom
Steve
Tu sú nasucho priložené zostávajúce časti kostri, diely 15, 16 a 17 + bok kabíny.
Po chvíľkovom zvažovaní ďalšieho postupu som sa rozhodol, že najskôr urobím kabínu, a až potom dolepím zostávajúce časti.

Po chvíľkovom zvažovaní ďalšieho postupu som sa rozhodol, že najskôr urobím kabínu, a až potom dolepím zostávajúce časti.
Modelujeme pre radosť.
S pozdravom
Steve
S pozdravom
Steve
Kostru kabíny lepím postupne ako sú diely číslované. Začínam "podlahou" 18, na ňu prilepiť zadný diel 19, boky 20 P a L a predný diel 21.

Na ďalších fotkách je vidieť, že som zasa trošku experimentoval, na bok som prilepil samolepiacu etiketu, obrezal obrys a priložil pripravenú fóliu "sklo"

Ako dlho to vydrží takto vcelku vyskúšané nemám takže čas ukáže. No ale aj tak som to zrušil, lebo som si všimol, že na obrázku sú na oknách niečo ako pánty, takže logicky musí byť sklo z vonkajšej strany.
Na ďalších fotkách je vidieť, že som zasa trošku experimentoval, na bok som prilepil samolepiacu etiketu, obrezal obrys a priložil pripravenú fóliu "sklo"
Ako dlho to vydrží takto vcelku vyskúšané nemám takže čas ukáže. No ale aj tak som to zrušil, lebo som si všimol, že na obrázku sú na oknách niečo ako pánty, takže logicky musí byť sklo z vonkajšej strany.
Modelujeme pre radosť.
S pozdravom
Steve
S pozdravom
Steve
Ďalej som sa pustil do úpravy palubovej dosky. Tá od modeliku my pripadala taká fádna, iba náčrt niečoho ako budiky a gombíky.
Ani toto moje snaženie určite nieje ktoviečo, ale aspoň som zasa niečo vyskúšal.
Niečo ako budiky???
Tu už je vidieť zrušené okno. Tie miniguličky je dostať v umeleckých potrebách (DaVinci alebo bižutéria Pink) a majú 0,5 mm.
Ani toto moje snaženie určite nieje ktoviečo, ale aspoň som zasa niečo vyskúšal.
Niečo ako budiky???Tu už je vidieť zrušené okno. Tie miniguličky je dostať v umeleckých potrebách (DaVinci alebo bižutéria Pink) a majú 0,5 mm.
Modelujeme pre radosť.
S pozdravom
Steve
S pozdravom
Steve
Pekna praca, ta palubovka je hned zivsia. Ak sa ti ale zda malo, tak este mozes na budiky spravit lemy z drotu a samotne budiky prelepit priesvitnou paskou ako imitaciu skla.
Ku oknam - nemalo toto nejake "hrubsie okna", aby to zvladlo napor tlaku vody a podobne?
Ku oknam - nemalo toto nejake "hrubsie okna", aby to zvladlo napor tlaku vody a podobne?
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
ide ti to pekne. Len či si sa s tými oknami nepoponáhľal. Ja by som ich robil až nakoniec cca
Este raz a pomaly ta poprosim "tie minigulicky"...
Ak sa da, odfot mi prosim tu krabicku, pripadne, cena, Davinci viem kde je, Pink pong nevim
Ak sa da, odfot mi prosim tu krabicku, pripadne, cena, Davinci viem kde je, Pink pong nevim
Cawte.
Nikde som nenašiel žiadnu technickú dokumentáciu ani fotky skutočného stroja, takže okrem toho čo ponúka modelik, je všetko moje "navyše" iba fantázia na vylepšenie.
K oknám: vzhľadom k tomu, že stroj je defacto čln, a aj keby bola predná nárazová vlna vysoká, okná sú stále pár desiatok centi nad vodou.
Ale keďže je to stroj vojenský, tak hrubé sklá má určite. Aj kvôli priestrelu. myslím si
Áno priznávam, poponáhľal som sa s oknami, ale mojou slabinou je, že by som chcel mať všetko hneď hotové a potom mám problém doťahovať veci do konca.
No ale preto sa venujem modelárčine, aby som sa to naučil a natrénoval si boj zblízka.
Tie miniguličky: cenu si nepamätám, ak vieš kde je DaVinci tak si vyhral, Pink je obchod s dievčenskými skrášlovátkami,(no to je slovo, také ani v slovníku nieje) veď vieš: babské kravinky.
Nikde som nenašiel žiadnu technickú dokumentáciu ani fotky skutočného stroja, takže okrem toho čo ponúka modelik, je všetko moje "navyše" iba fantázia na vylepšenie.
K oknám: vzhľadom k tomu, že stroj je defacto čln, a aj keby bola predná nárazová vlna vysoká, okná sú stále pár desiatok centi nad vodou.
Ale keďže je to stroj vojenský, tak hrubé sklá má určite. Aj kvôli priestrelu. myslím si
Áno priznávam, poponáhľal som sa s oknami, ale mojou slabinou je, že by som chcel mať všetko hneď hotové a potom mám problém doťahovať veci do konca.
No ale preto sa venujem modelárčine, aby som sa to naučil a natrénoval si boj zblízka.
Tie miniguličky: cenu si nepamätám, ak vieš kde je DaVinci tak si vyhral, Pink je obchod s dievčenskými skrášlovátkami,(no to je slovo, také ani v slovníku nieje) veď vieš: babské kravinky.
Modelujeme pre radosť.
S pozdravom
Steve
S pozdravom
Steve