TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Mercedes - Benz L 3000 /MODELIK/ 1:25

Moderator: Oliver

Jozik | --
Name: Jozef

Re: Mercedes - Benz L 3000 /MODELIK/ 1:25

Postby Jozik » 25 Jul 2013 13:24

Tie sudy su z nejakej smikajdy alebo si si ich nakreslil sam?
Skalpel je super vec. :)
Moja galeria: http://papermodelers.sk/viewtopic.php?f ... 192#p30192" onclick="window.open(this.href);return false;

Paly | 38
Name: Paľo

Postby Paly » 25 Jul 2013 18:11

Sudy sú súčasťou modelu :) ešte tam budú dve veľké bedne na zbrane, niekoľko bedničiek na granáty a kanystry.
Live hard, ride easy.

Paly | 38

Postby Paly » 12 Aug 2013 17:50

Náklad je konečne hotový, som rád, že som ho zlepil teraz, na koniec k hotovému modelu by to bola riadna otrava :) . Sú to pomerne jednoduché tvary, no zlepiť 108 malých kvádrikov znázorňujúcich hranoly na obitie bední (v každom je dielik z 1,2 mm kartónu) a ich retuš dala zabrať. Do bední som si vyrobil kostru, aspoň som mohol použiť lepidlo po celej ploche a pri nalepovaní ďalších dielov bez obáv pritlačiť. Kanystre som upravil tak, že som vyrezal prelisy na ich bokoch, hneď to s tým vyzerá lepšie :) .
Čo ma hnevá je, že zakaždým zabudnem na foťáku nastaviť menej megapixelov a následne musím fotky upravovať, aby mali do 2 mb :haha: .
Konečný výčet pri náklade je :
3x sud
2x bedňa na zbrane
8x bedňa na granáty
6x kanyster 20l.

Live hard, ride easy.

Paly | 38

Postby Paly » 21 Aug 2013 16:22

Tak opäť nejaký postup. Na blatníkoch som to celé takmer pototo, keďže som si osvojil postup á-la Jagdpanzer, že niektoré časti prefarbím a iné nie. Tak som zabrúsil okraje, aby boli oblé, inak pozostávali z dvoch ďalších dielov, ktoré tvoria lem. Našťastie nič nebolo treba pridávať, materiál sa len uberal a bolo to pekne oblé :) . No po zafarbení farbou na retuš ten kontrast tlače/farby bol dosť o hubu, musel som sa trocha potrápiť, nakoniec sa podarilo a mohol som blatníky definitívne prilepiť a zaprášiť :victory: . Inak som na ne pridal biele lemy, používané pre lepší prehľad o rozmeroch vozidla počas noci.
Prilepená je aj maska, kde som papier nahradil mriežkou zo zadnej časti obrazovky, ktorú mi dal Ružový Panther :P . Znak "Medveďa" a písmená DIESEL som napustil sekunďákom a vyrezal, nech to aspoň trocha lepšie vyzerá. Hotové mám aj zadné blatníky, tie sa budú prilepovať až keď bude korba na svojom mieste.

Live hard, ride easy.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 21 Aug 2013 16:43

znak vyzerá brutálne :vicotry:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Eduard | 31
Name: Eduard

Postby Eduard » 21 Aug 2013 20:03

Tá maska je neskutočne skutočná :shocked: blázon....
Hotovo: Pzkpfw V Panther, Messerschmitt Bf 109 F-2

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 23 Aug 2013 23:11

Ako si na tom znaku robil to skosenie hrán?
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Fisho | 45
Name: Michal Bumbera

Postby Fisho » 24 Aug 2013 00:34

... nooo tak to by ma tiež zaujímalo.... :dribble:
... as for God has not given us a spirit of fear, but of power and of love and of a sound mind....
2Timothy 1:7

Paly | 38

Postby Paly » 24 Aug 2013 16:30

No to skosenie je vďaka tomu, že to sú 3 narezané mini trojuholníčky :) ale keďže som vedel, že také drobotinky sa vedia ľahko poškodiť, spravil som to týmto spôsobom - vzal som kus papiera, narezal ho, prehol napoly a už z tej hrany som si skalpelom "odsekol" trojuholníčky potrebných rozmerov. A všetko sa vďaka tomu podarilo na prvý krát, hrany boli narezané a nebolo potrebné nič rysovať ani vystrihovať, už len trocha natvarovať a nalepiť na to 2D logo. Tam som ešte aj nalepil vyrezaný kruh, aby bol obvod znaku plastickejší (hodilo sa to najmä kvôli prelínaniu sa s písmenami).
Live hard, ride easy.

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 26 Aug 2013 08:39

No napisal si to tak, ze moc tomu nerozumiem, ale intuiciou a studiom fotiek som sa dopracoval k tomu, ze kazdy cip je vytvarovanych z dvoch trojuholnikov. Tak?
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”