Info o modelu:
Autor:Tomáš Linhart
Vydavatel:PMHT
Měřítko:1:32
Počet stran:10/160g
Součástí obálky je i kalendář
O předloze:
Tento automobil vychází z podvozku Tatra 815 NTH 6x6.1,který slouží k tahání návěsů do hmotnosti soupravy 48t a je vybaven hydraulickým zařízením na sklápění návěsu.Hmotnost tahače je 9200 kg a je vybaven 12ti válcovým,vzduchem chlazeným motorem T 3-930-30 o výkonu 320k/235kW a zdvihovém objemu 19000 cm3.Spotřeba je 49,5 l/100km a maximální rychlost je 92 km/h.
Autor fota je TomC2.
Nástavba a radlice jsou vyrobeny ve firmě Kobit s.r.o. Jičín.Korba má objem 5m3 a je upravena pro posyp jak solí,tak inertním materiálem,které jsou na rozmetadlo dodávány dvěma šnekovými podavači.
Tak a jdeme na stavbu.Tady jsem narazil na malou nesrovnalost.NTHčko má 12ti válec,ale v modelu je 10V.Zkusil jsem štěstí na netu,ale nic jsem nenašel.Na CPM se o tomto rozhořela debata a přikláním se k názoru,že v tomhle autě byla rozumnější 12ka,takže motor do modelu ještě pořeším.Liberecko je od nás kousek a vím,jak to tam vypadá,když řádně nachumelí,takže tahle síla se tam rozhodně vyplatí.Kdyžtak zkusím ještě napsat přímo do Kobitu.Taky mě velice potěšilo provedení kabiny v přechodu střecha-bok,který je oblý.
Začal jsem koly.Tady jsem zkusil vyztužit běhoun a disk páskem papíru a musím konstatovat,že tohle řešení mi moc nevyhovuje.Příště se vrátím k provedení,které má ve svých model RipperWorks.Díly kol do sebe dobře pasují,jen na sebe nenavazuje kresba vzorku na běhounu a boku pneu,ale tohle není rozhodně věc,se kterou bych nemohl žít.
Tak mi držte palce,ať stavba dobře dopadne.Další report snad do týdne.
jari