Ahoj,
v prvom rade ti odporucam prezriet uz pomerne davno existujucu temu o podliepani:
http://papermodelers.sk/viewtopic.php?f=89&t=143
Davnejsie ani ja som neveril tycinkovym lepidlam, zrejme kvoli zlym skusenostiam z minulosti (v zaciatkoch som lepil modely z ABC roznymi tycinkovymi lepidlami a niektore po casu sa rozpadavali..). Aj tzv. Paterokarton som najprv robil Duvilaxom (disperzne lepidlo ako Herkules), no krutilo sa a rezalo sa dost tazko, hlavne ked sa lepidlo uplne vytvrdlo. Ako som ale videl, ze ostatnym to naozaj funguje aj tycinkovym, tak som mu dal este jednu sancu a zistil som, ze naozaj funguje

Mne to paradne drzi aj lacnym Tesco gluestickom, znackove (Kores, Pritt,..) su na tom este lepsie.
Takze odporucam ti vyskusat tycinkove a sam zistis, aky je to super material na podliepanie! Ako material su dobre papiere roznych gramazi alebo aj vykres, ak chces extra pevny sendvic, tak natieraj lepidlom obidve strany (nerozpadavaju sa ani tie najdrobnejsie dieliky). Podliepanie je kapitola sama o sebe, skus precitat diskusie okolo toho a zistis