Ďalej som pokračoval kolesami,vpredu parnými valcami a kľukovými mechanizmami, križiakmi. Toto bola asi najväčšia psychiatria celého modelu. Odporúčam osky kolies prilepiť napevno. Ja som to neurobil a kolesá majú malú vôľu pri presúvaní modelu po stole no kľukový mechanizmus je napevno, čo sa trochu bije.
Tu som som sa potešil že mám snáď najhoršie za sebou, to bolo samé podlepovanie a retušovanie, ktoré nemalo konca a na modeli toho moc nepribúdalo. V obrázkovom návode nasledovali potrubia ktoré som sa rozhodol lepiť až neskôr keď ich budem mať k čomu prilepiť.
Ďalej som pridal háky, nárazníky a kotol. Model hneď podrástol.
Na kotol som postupne lepil piesočník, parný dóm a komín. Najťažšie bolo správne natvarovať potrubia z piesočníka. S nahrievaním plastových profilov som sa moc neskamarátil.
Nasledovali vodné vane a čelo lokomotívy. Vane boli celé z rebier, ktoré sa iba olepovali. Práca šla rýchlo, ale bolo na nich asi najviac nitov z celého modelu.
Na čelo patria 3 lampy, ďalšie tri dozadu. Tu už boli pre mňa niektoré ohybové čiary príliš, ale inak to pekne všetko sedelo.
Teraz som sa rozhodol pokračovať potrubiami, ktoré som predtým preskočil. Lepili sa popod vodné vane a k podvozku.
Ďalšie v návode nasledovali zásobníky uhlia, ktoré som síce zlepil ale neprilepoval k modelu. Rozhodol som sa najprv zlepiť prednú stenu kabíny a až potom prilepiť predný zásobník uhlia. Jeho časť vonku pred kabínou sa mi nasúvala dosť ztuha ale dalo sa, možno som ju mal dať skôr než stenu kabíny. Nezabudnite ako ja, nalepiť pred prednú stenu kabíny diel 159. Musel som ho doliepať potom pomedzi potrubia.
Ďalšou psychiatriou boli dvierka na kotli a armatúry na kotli, zatiaľ bez píšťaly. Na ne nadväzovali ďalšie potrubia ktoré smerovali cez stenu kabíny von. Tu ešte stále nemám diel 159.
Ďalšie práce už boli ľahšie, bočné steny s dvierkami. Spolu s bočnou stenou som vlepil aj druhý zásobník uhlia. Rozrobil som ešte píšťalu, ktorá pôjde cez strechu. Osadil som bočné steny. Zlepené vrstvy strechy okrem vrchného dielu s textúrou som dôsledne natvaroval a zatiaľ prilepil iba na prednú stenu a iba na sucho som ich dopasoval do drážok bočných stien. Zlepil a natvaroval som zadnú stenu, ktorú som najprv skusmo prikladal. S obavami som ju prilepil najprv k jednej bočnej, potom k druhej, potom k streche a na koniec strechu k bočným stenám. Na záver som prilepil strešnú textúru, tá je o niečo väčšia, treba ju podľa potreby pristrihnúť. Tým je kabína hotová.